Droge huid

Een droge, schilferige- en/of ruwe huid kan ontzettend vervelend zijn. Kenmerkend voor de droge huid zijn schilfers, jeuk, de huid voelt gespannen aan en eventuele dofheid van de huid. Het verzorgen van een droge huid gaat dan ook veel verder dan alleen het aanbrengen van vette crèmes en lotions.

OORZAAK DROGE HUID

Een droge  huid ontwikkelt zich wanneer je huid de natuurlijke vocht inbrengende factoren niet langer kan vasthouden. Met andere woorden, je huid verliest het vermogen om zichzelf aan te vullen. De oorzaak hiervan kan o.a. het verstoren van de huidbarrière en het beschadigen van de microbioom (micro-organismen) zijn door overmatig reinigen, vooral als hier uitdrogende en/of agressieve ingrediënten bij voorkomen.

EEN DROGE HUID

Een droge huid is een huidtype en is vaak genetisch bepaald. Deze vorm heeft voornamelijk een tekort aan lipiden (vet/talg) waardoor de huid overal droog aanvoelt ook op de handen en het lichaam. Om de beschadiging van de lipide laag van je huid tot zo min mogelijk te beperken is het belangrijk om herstellende en beschermende producten op te nemen in je dagelijkse routine. Voeding en goed drinken zijn van essentieel belang. Je kunt van veel doen om ook van binnenuit te werken aan dit huidprobleem.

EEN GEDEHYDRATEERDE HUID

Een gedehydrateerde huid is een huidconditie en kan bij iedereen voorkomen, hierbij heeft je huid vooral een tekort aan vocht (water). De huid kan zowel vet als droog aanvoelen ook kan je bij een gedehydrateerde huid last hebben van onzuiverheden. Wanneer je huid gedehydrateerd is gaat je huid uit zelfbescherming meer talg produceren waardoor je een glimmende huid en onzuiverheden kan ervaren. Bij het verhelpen van een gedehydrateerde huid is het belangrijk om te focussen op producten die de natuurlijke vochtbalans behouden en herstellen.

GlowGetters Tip:

Producten met een hoge dosering alcohol zijn een absolute no-go voor jouw droge huid. Alcohol kan een agressieve reactie hebben op de huid en de beschermende lipide laag beschadigen.

Heb jij ook dit probleem?

Maak dan nu jouw afspraak