Eczeem

Eczeem (atopische dermatitis) is een huidaandoening waarbij huidvlekken ontstoken raken, jeuken, rood, gebarsten en ruw worden. Ook kan eczeem gepaard gaan met blaren. Sommige mensen ontgroeien de aandoening, terwijl anderen het de rest van hun leven aanhouden. De mensen die last hebben van eczeem zullen vaak periodes ervaren waarin de symptomen verergeren, gevolgd door periodes waarin deze symptomen verbeteren of zelfs verdwijnen.

ONTWIKKELING ECZEEM

De oorzaak van het ontstaan van eczeem is onbekend. De meest voorkomende theorie vertelt ons dat eczeem ontstaat door ‘’kortsluiting’’ in het immuunsysteem. Hierdoor reageert de huid anders op bepaalde stoffen in onze omgeving zoals planten, voeding, kleding en schoonmaakmiddelen;

De symptomen van eczeem kunnen enorm variëren van persoon tot persoon, afhankelijk van de leeftijd en de leefstijl van de persoon. Vaak wordt eczeem voor de leeftijd van vijf jaar ontwikkeld. De symptomen die kinderen ervaren zijn vaak anders dan de symptomen die volwassenen ervaren.

BEHANDELING

 Over het algemeen hebben volwassenen vaak te maken met: uitslag in de vouwen van de ellebogen, knieën of de nek, zeer droge huid, jeuk en huidschilfers. Kinderen hebben vaker last van een ‘’bobbelig’’ uitslag, jeuk en/of dikke worden van de plekken waar huiduitslag optreedt.
Er is geen behandeling die de volledige genezing van eczeem garandeert. De beschikbare behandelingen zijn gericht op het genezen van de beschadigingen door eczeem optreden. Een van de meest voor de hand liggende genezingsvorm is door milde en effectieve huidverzorging: producten die rijk zijn aan antioxidanten verbeteren de huidbarrière en hebben kalmerend effect op de huid. 

GlowGetters Tip:

Noten en zuivel kunnen de reactie van eczeem verergeren. Probeer deze voedingsmiddelen daarom zo veel mogelijk te elimineren uit de dagelijkse voeding.

Heb jij ook dit probleem?

Maak dan nu jouw afspraak