Huidveroudering

Er zijn een tal van factoren die invloed hebben op onze huidveroudering waaronder onze genetische aanleg, zonbescherming, en levensstijlkeuzes. We hebben tegenwoordig zo enorm veel methodes om huidveroudering te vertragen en de symptomen van huidveroudering te vertragen. Het belangrijkste is de juiste huidroutine aangepast op jouw huid, gezond eten, de juiste supplementen en dat aangepast op jouw persoonlijke behoeftes.

OORZAAK HUIDVEROUDERING

Huidveroudering wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren, zowel intern- als extern. Naarmate we ouder worden verslapt onze huid en wordt deze fragieler. Door bijvoorbeeld beschadiging door de zon verliest onze huid elastinevezels. De afbraak van elastinevezels zorgt ervoor dat de huid uitzakt. 

ZONSCHADE

Een van de factoren die het biochemisch proces van de huid (huidverouderingsproces) versnellen is de zon. Zonschade kan enorme invloed hebben op onze huid, dit kan resulteren in rimpels, pigmentvlekken en verslapping van de huid. Daarom is misschien wel de belangrijkste stap naar het vertragen van het huidverouderingsproces het gebruiken van een goede zonnebrandcrème. Een goede crème die minimale SPF30 bescherming biedt is essentieel in jouw dagelijkse routine.

BEHANDELING

Het huidverouderingsproces kunnen we natuurlijk niet helemaal tegengaan. Wel kunnen we deze zoveel mogelijk vertragen. Naast een goede routine aangepast op de wensen van jouw huid is het belangrijk om voldoende te slapen, gezond te eten en veel water te drinken.

GlowGetters Tip:

Suiker hecht zich aan het collageen in ons lichaam. Door inname van onder andere te veel suikers, raakt ons collageen versuikerd en breekt het af. Elimineer daarom zoveel mogelijk suiker uit je voeding voor een stralende en stevige huid!

Heb jij ook dit probleem?

Maak dan nu jouw afspraak