Littekens

Littekens kunnen door verschillende redenen gevormd worden waaronder infecties, operaties, acne of verwondingen. Een litteken is het resultaat van de genezing van beschadiging van het bindweefsel. Deze ontwikkeling behoort tot het natuurlijk genezingsproces van onze huid.

ONTWIKKELING LITTEKENS

Littekens ontstaan wanneer de dermis (diepere huidlaag) beschadigd. Bij een beschadiging van de huid ontwikkelt je lichaam nieuwe collageenvezels om de schade te herstellen, dit resulteert in een litteken. Littekenweefsel bestaat dan ook uit flexibel en sterk collageenweefsel. Het littekenweefsel zal ander textuur hebben dan het omringende weefsel. De zichtbaarheid van littekens is afhankelijk van meerdere factoren zoals je leeftijd, genen en je huidskleur.

BEHANDELING

De meeste littekens vervagen met de tijd, maar helemaal verdwijnen zullen ze niet. Gelukkig zijn er wel veel methoden die kunnen helpen bij het verkleinen of vervagen van littekens. De eerste stap naar de behandeling van jouw litteken is uitzoeken wat voor litteken het is. Littekens komen in verschillende soorten en daarom is het belangrijk om een specialist te raadplegen alvorens je overgaat naar behandelen.

ACNE LITTEKENS

Acne littekens treden op na beschadigingen in de huid ontstaan door acne ontstekingen. Acne ontstekingen ontstaan door overmatig talgproductie, dit resulteert in ontstekingen op de huid. De ontstekingen brengen niet alleen schade aan de talgklieren maar ook aan het bindweefsel van je huid. Na genezing wordt het bindweefsel vervangen door littekenweefsel. Dit type litteken wil je eigenlijk zo veel mogelijk vermijden, daarom is het ontzettend belangrijk om op tijd te starten met het behandelen van acne. 

GlowGetters Tip:

Minimaliseer de schadelijke invloeden van de zon op je huid en voorkom hyperpigmentatie door je zelf dagelijks te beschermen met een goede sun protector.

Heb jij ook dit probleem?

Maak dan nu jouw afspraak