Huidveroudering

Pigmentvlekken

(Hyper-)pigmentatie ontstaat als reactie op overmatig melanine in onze huid. Melanine is het pigment dat kleur geeft aan onze huid. Melanine is van essentieel belang voor de bescherming van onze huid tegen schadelijke UV-straling. Alhoewel, een overproductie van melanine kan ook negatieve effecten hebben op onze huid. Pigmentatie kenmerkt zich door kleine, donkere vlekjes op de huid en komt vaak voor in het gezicht, de handen en op de armen.

1. BLOOTSTELLING AAN DE ZON

Wanneer je je huid vaak blootstelt aan UV-straling zonder je huid goed te beschermen ontstaat er zonneschade. Omdat de melanine in je huid, je huid wil beschermen tegen zonneschade gaat de melanine zich vermenigvuldigen in je huid waardoor je dus met een overproductie hiervan zit. Een teveel aan melanine is het resultaat van hyperpigmentatie in dit geval.

2. HORMONAAL

Je kan ook last hebben van pigmentvlekken wanneer je hormonen niet stabiel zijn. Hormoonpigmentatie kennen we ook wel als melasma of de zwangerschapsmaker. Hormonale acne komt voornamelijk voor bij vrouwen.

3. ACNE LITTEKENS

Acne wordt vaak vervolgd door aanhoudende pigmentatie van de huid. De plek waarop je een pukkel hebt gehad kleurt vaak donkerder dan de rest van de huid.

GlowGetters Tip:

Minimaliseer de schadelijke invloeden van de zon op je huid en voorkom hyperpigmentatie door je zelf dagelijks te beschermen met een goede sun protector.

Heb jij ook dit probleem?

Maak dan nu jouw afspraak